Afscheid en jubileum

Afscheid van Mia en Riny, beide dames hebben vele jaren gezorgd dat de gasten 'n warme maaltijd voorgeschoteld kregen. Beide dames hebben hun kookkennis overgedragen aan hun opvolgers. Dan Lilian, zij was 12.5 jaar in dienst van het Vorkmeer en werd daar door in de bloemetjes gezet door Miranda. Namens De Vlashof werd dit gedaan door  onze voorzitster Toos.  

Afscheid Gerty Dorssers


30 juli namen we afscheid van Gerty Dorssers. Vanaf 01-08-2021 gaat ze genieten van haar ( pre) pensioen. Met n lach en 'n traan werd afscheid genomen. Gerty bedankt voor al het gene wat je voor de Dorpsdagvoorziening "De Vlashof "hebt gedaan

Marloes Holla heeft Gerty per 30-07-2021 vervangen. We wensen Marloes veel succes op onze Dorpsontmoeting "De Vlashof "

De Vlashof weer hele dagen open 13-4-2021

Vanaf 13 april week gaan we  weer hele dagen open. Helaas is de situatie nog steeds niet veranderd, we moeten erg voorzichtig blijven, een aantal bezoekers zijn volledig gevaccineerd maar nog lang niet allemaal.
We horen zo links en rechts dat ook vrijwilligers voor en na aan de beurt zijn. Er zal nog wat tijd overheen gaan voor het merendeel gevaccineerd en we weer wat meer mogen dus we moeten nog even geduld hebben.
Maar als het weer mag dan gaan we met z'n allen een feestje bouwen!

Vernieuwde coronamaatregelen per 25-12-2020

Vanmorgen is er met enkele leden van het bestuur overleg gepleegd.
Om ons heen zien we dat verschillende dorpsontmoetingen tijdelijk sluiten, ook lopen de besmettingen nog op, de vraag is hoe gaan wij hiermee om.
Van de ene kant willen we natuurlijk heel graag open blijven omdat het zo belangrijk is voor onze bezoekers, van de andere kant is er ook twijfel, maken we hierin de juiste keuze? Een antwoord is hier natuurlijk niet op.
We hebben voor nu afgesproken dat we de middagen voorlopig gaan sluiten, dus de ochtenden met aansluitend de maaltijd blijven we open.  Ook is nog eens met de bezoekers afgesproken dat we ons goed aan de regels zoals destijds afgesproken (en op de deur hangen) blijven houden.
We blijven goed in overleg en houden de ontwikkelingen goed in de gaten. Laten we hopen dat deze er in het nieuwe jaar snel beter uit gaat zien...

Herstart maaltijd met middagprogramma 26-11-2020

Fijn bericht!

Afgelopen vrijdag kregen we bericht van de gemeente dat we weer warme maaltijden mogen bereiden en serveren.
Wat een fijn bericht! Dit betekent voor de Dorpsontmoeting Grashoek dat we vanaf donderdag 26-11-2020 weer hele dagen open zijn.
Natuurlijk moeten we ons strikt aan de regels blijven houden en iedereen bepaalt zelf of hij zich veilig genoeg voelt om te komen.
Vanaf 1 december is het verplicht om in alle publieke ruimtes (dus ook in de Ankerplaats) een mondkapje te dragen. Dus vóór je binnenkomt en als je je rond beweegt door het gebouw het mondkapje op, als we zitten mag dit af.

Herstart ochtendprogramma ( na versoepeling coronamaatregelen) 12-11-2020

Gedeeltelijke herstart dorpsontmoeting,
De corona maatregelen voor de dorpsontmoetingen zijn m.i.v. 12 november 2020 versoepeld.
"De Vlashof" gaat weer open voor de ochtendprogramma's, op de normale openingsdagen.
Alle bezoekers en vrijwilligers bepalen zelf of ze hieraan deelnemen, en blijven thuis als ze verkouden of ziek zijn. Ook worden er mondkapjes gedragen en de regels van het R.I.V.M. nageleefd.

Coronanieuws

Op 16-10-2020 hebben te horen gekregen van de gemeente dat de dorpsontmoetingen de deuren i.v.m. het corona virus, tot nader bericht weer moeten sluiten.
Hoewel deze beslissing begrijpelijk en waarschijnlijk ook goed is, zal het erg tegenvallen voor onze deelnemers, ze waren zo blij dat ze nog konden komen. Het zal voor hun een tegenvaller zijn, zeker nu de avonden weer langer worden.

Rabo clubSupport 2020

De stemperiode voor Rabo ClubSupport 2020 gaat van start!
Stemmen
Leden van Rabobank Peel, Maas en Leudal brengen van 5 t/m 25 oktober hun stem uit op de deelnemers die zij een warm hart toe dragen. Hoe meer stemmen er op een club uitgebracht worden, des te hoger de bijdrage die de club ontvangt. Dit jaar stemmen leden van de Rabobank voor het eerst via de Rabo App en Rabo Online Bankieren. Wij wensen Stichting Dorpsdagvoorziening Grashoek veel succes!
Met vriendelijke groet,  Rabobank Peel, Maas en Leudal

Dus breng Uw stem uit op dorpsontmoeting "De Vlashof" !! Grashoek

Een dorpsontmoeting die ooh zo belangrijk is voor, en in ons dorp.

Wij hebben uw stem nodig, wij rekenen op u!! 
Alvast bedankt voor Uw stem!!

Herstart middagprogramma m.i.v. 1-9-2020

In overleg met het bestuur is besloten om m.i.v. 1-9-2020 ook het middagprogramma weer open te stellen.

Uiteraard zijn de voorzorgsmaatregelen i.v.m. het corona virus volgens het R.I.V.M. besproken en vastgelegd.

Warme maaltijd vanaf 07-07-2020

De bezoekers hebben aangegeven dat ze de warme maaltijd en het samen eten (in deze corona tijd) missen. Na overleg met de koks is besloten om vanaf dinsdag 7 juli weer een warme maaltijden te serveren. De middagen blijven we tot 1 september nog gesloten, daarna kijken we verder.
Onze bezoekers mogen weer op hun vaste dagen komen. (Voor bezoekers die fysieke hulp nodig hebben telt dit helaas nog niet)
De eerste weken na de nieuwe opstart zitten erop.
We houden ons natuurlijk nog steeds aan de regels van het RIVM; als je verkouden bent of je niet lekker voelt blijf je thuis en we houden 1,5 meter afstand.

Herstart dorpsontmoeting na versoepeling coronamaatregels

Hoe gaat de herstart van de dorpsontmoeting eruit zien:
Vanaf dinsdag 9 juni zijn we op dinsdagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend geopend van 10.00 uur tot 11.30 uur voor een koffieuurtje.
We starten met kleine groepjes, per ochtend maximaal 5 deelnemers, één vrijwilliger,(een eventuele buddy-vrijwilliger) en de beroepskracht.
We doen dit op deze manier om ervaring op te doen hoe we ons op een veilige manier kunnen bewegen in een 1,5 meter maatschappij.
We begrijpen dat ook de meeste vrijwilligers weer graag naar de groep komen maar voor de veiligheid van de deelnemers én de vrijwilligers is dit in deze fase niet mogelijk.
Als blijkt dat alles goed te handhaven is met inachtneming van de RIVM regels en de gemaakte afspraken dan kan na verloop van tijd een uitbreiding van het aantal bezoekers / vrijwilligers plaatsvinden en nog later mogelijk het aanbieden van een warme maaltijd. Hierover houden we jullie op de hoogte.
Elke bezoeker beslist zelf of hij komt en is ook zelf verantwoordelijk voor het naleven van de richtlijnen!

Dorpsontmoeting tijdelijk gesloten

In opdracht van de gemeente is de Dorpsontmoeting vanaf 14-3-2020 tijdelijk gesloten i.v.m. het corona virus   "Covid-19"

Nieuwjaarsborrel 10-01-2019

Op donderdag 10-1-2019 werd tijdens de nieuwjaarsborrel met alle deelnemers en vrijwilligers geproost op het nieuwe jaar en de lancering van onze nieuwe naam/logo/banner en website.

Nieuwe website 01-01-2019

Op 1-1-2019 is onze nieuwe website de lucht ingegaan.